Uzmanların Önerdiği 5 Bitkisel Çay Tarifi
14-09-2021
16:20
İnsan vücudu ve sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen bitkisel çayları düzenli ve bilinçli tüketerek hastalıklara karşı bağışıklık kazanabilir, vücut direncinizi artırabilir ve sabahları daha dinç uyanmanıza yardımcı olabilir. Özellikle sonbahar mevsimine geçişle birlikte soğuk algınlığından korunmak için bitkisel çaylara yönelebilirsiniz. Uzmanlar tarafından önerilen ve sayısız faydalar sağlayan 5 bitkisel çay tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Hibiskus Çayı Tarifi
Bir demliğe hibiskus çayını koyun ve üzerine de 2 ya da 3 bardak kaynamış sıcak suyu ilave edin. Suyun mor ve kırmızı renge döndüğünü gözleyebilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika demlenme işleminin ardından hibiskus çayı içmeye hazır hale gelir. Ancak daha yoğun bir tat istiyorsanız bu süreyi 20 dakikaya çıkartabilirsiniz. Demlediğiniz çayı bir fincana boşaltarak hibiskus çayının keyfini çıkartmaya başlayabilirsiniz.
Papatya Çayı Tarifi
Kaynattığınız suya 2 ya da 3 kaşık papatya çayı eklemeniz yeterli olacaktır. Ardından 3 – 4 dakika demlenmeye bırakabilirsiniz. Demlenmiş papatya çayını süzerek içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Damak zevkinize göre bal ve limonla da tatlandırabilirsiniz.
Melisa Çayı Tarifi
Faydaları saymak bitmeyen melisa çayını demlemek oldukça kolay. Bir su bardağı suyu kaynatarak bir bardağa alın ve ardından belirtilen miktardaki melisa çayını koyarak demlenmeye bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra içmek için hazır olacaktır.
Bitkisel çaylar hazırlanırken farklı malzemelerden destek alınarak lezzeti artırılabilir. Ancak melisa çayının sade içilmesi tavsiye edilir çünkü melisa çayının içerisinde bulunan bileşenler farklı malzemelerle etkileşime girerek olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Zencefil Çayı Tarifi
Kaynayan suyun içerisinde belirtilen miktarda zencefil çayı atarak 15 20 dakika demlenmesi için bırakabilirsiniz. Demlenen çayı süzelerek keyfini çıkartmaya başlayabilirsiniz. Biraz limon ve bal da ekleyebilirsiniz. Özellikle soğuk algınlığı, nezle, grip için şifa deposudur.
Ihlamur Çayı Tarifi
Ihlamurları güzelce yıkadıktan sonra bir demliğe alın ve üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan aldığınız ıhlamur çayını oda sıcaklığında 15 20 dakika dinlendirebilirsiniz. Ardından çiçeklerini süzerek afiyet içebilirsiniz.
Hekiminize ve Eczacınıza danışmadan buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez! Bitkisel ürünler İlaç değildir. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılamaz!
‘’ Bu derlemenin tüm hakları yazara aittir. İzinsiz kopyalanamaz. Herhangi bir website ya da makale için izinsiz paylaşılamaz ‘’ pharmoils.com.tr ©